Wednesday, 11 January 2017

Guna-Guna


Dulu budak kelas sekolah rendah aku nama Suguna. Tapi cerita ni bukan pasai dia. Ada yang lebih tak guna dari Suguna. Hahahahahahha.

Hampa tau dak manusia la ni kan suka benda-benda viral? Tak terkecuali la sahabat aku nan seorang bernama Nard ini. Dia tengah dok pulun diet sampai dengan aku sekali tercirit-cirit nak follow. Nampak dak tak guna yang pertama? kakakakakakakaka.

OK kegilaan dia adalah kepada serbuk teh hijau Thailand. Mula-mula dia tugaskan aku mencari, tapi gagal sebab semua pun nak pos dari Kelantan la apa. Tetiba dia habaq dah dapat boleh COD kat Bangi. Dia ajak aku pi sekali, aku pun ok la.

Janji nak jumpa kat KTM Bangi. Nalarekek punya jauh dok dalam hutan banat. Hahahhahahaha apa benda. Aku ingat yang juai ni student, rupanya staff situ. So masa sampai tu, Nard suruh aku turun, bawak handphone dia, pasai situ parking payah sikit. Aku dengaq dia habaq 'Nama dia Ilyas tau.' Aku pun turun tapi tak bawak pun phone dia. Aku dok pegang phone aku.

Dari kejauhan aku nampak mamat baju biru. Aku pun pakai sign mulut la 'Encik Ilyas?' Dia angguk. So aku mara ke depan sikit. Dia tanya 'Kerja kat xxx ka?' Aku pun angguk ja la. Bayaq, amik barang, cakap 'saya beli' lepas tu masuk kereta la. Nard beli tiga bungkuih.

Selang berapa minit, dia text Nard

'Banyak beli, nak meniaga ke?'

Aik. Tadi bukan dah settle ka? Nard dengan aku dah macam ermmmmm. Aku kata si Ilyas ni dah pasaipa. Nard tanya aku

'Mana ko tau nama dia Ilyas???'

'Kan ko cakap aku tadi????'

'Bila masa aku cakap nama dia Ilyas????'

Habis apa yang aku dengaq sebenaqnya????? hahahahahahahahahhahaa bodo.


Lepaih tu sambung pikiaq macam mana nak reply. Kalau dok sambung jawab penuh kejujuran ni satgi jadi panjang cerita. Dia dok pikiaq nak reply apa. Pikiaq punya pikiaq, dia gelak macam orang gila sambil type

'Emmm tak la. Beli bagi my mom dengan MOM IN LAW.'

Yang text tu dia, yang keluaq amik barang tu aku. Aku taktau nak berperasaan macam mana. Aku rasa dipergunakan depan-depan hahahahahahahhahaha ha ni la contoh tak guna paling champion. Hampa bayangkan, lepaih dekat 15 minit baru mamat tu reply. hahahahahahaha padahai sebelum tu text ja reply, reply ja text. hahahahahahahahahahhaa. Tapi muka aku!!!! Haram.

Aku tak sabaq nak repeat order. Lepas ni pakai number aku, aku nak suruh Nard pulak pi amik. Rasain lo!


Tapi benda ni memang sedap gila pun. Bancuh dua sudu dengan ayaq hangat, lepaih tu tapis. Then masuk 4 sudu susu pekat, 4 sudu creamer. Simpan dalam peti es sat. Minum time tengok Hindustan perghhhhhhh mabuk sampai pagi hahahahahahaha.



LA NI CERITA DIA SAPA MOM IN LAW BAYANGAN AKU???

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Salam
    Seronok baca cerita hang... kelakaq... ;)

    ReplyDelete