Wednesday, 2 November 2016

Pish II.


Tadaaaa.

Ok jadi pada suatu hari yang memenatkan, pencarian ikan pun bermula. Jauh jugak merantau pasai tak banyak kedai ikan kat area aku ni.

Makanya, disebabkan dah ada hidroponik kat rumah dan aku takut ada jentik-jentik, aku decide untuk beli guppies. Hidroponik kat ofis letak ikan sepat. Pasai ikan sepat dan puyu takleh bersama - nanti depa bergaduh.Nampak??

Beli tiga pasang, enam ekoq. Nama depa Laila Majnun, Beyonce Jayz, Uda Dara. Kakakakakakakaka. Nama tak menggambarkan jantina pasai ada 4 jantan, 2 betina. Yang ekoq cantik tu jantan. Betina tak berapa elok. Aku habaq kat Nad, kita kena beli betina jugak pasai nanti ikan-ikan ni takut support LGBT. Bagi ada betina biaq depa gangbang kakakakakkakakakakakakakakak. *lari jauh-jauh*

Tapi guppies ni manja banyak. Aku letak dalam bekas hidroponik pun kesian pasai depa tak nampak apa jadi di dunia luaq. Kelam ja dalam tu. Tapi nampak depa harmoni. Sampai ada satu ketika aku nampak ada tujuh ekoq baby guppies hahahaha comey nak mampuih nampak mata ja dua hahahahahahaha ternyata aku boleh berjaya dalam industri perikanan.

Cuma bila aku kata manja tu, kena rajin tukaq ayaq jugak. Kalau tidak depa mati. Dalam perkembangan yang lain, sepat yang dibeli telah dibawa ke ofis. Mula-mula aku bawak balik ke rumah dulu, bagi depa bertenang sat pasai pokok kat ofis takdak akaq lagi. Co tengok dalam bekas apa aku bubuh? Haaaa hahahahahahaha berguna kan???  Depa macam dok kat Aquaria. Tak payah pi KLCC. Tapi I tell you, dua ekoq ni lincah bukan main. Nama takdan nak bubuh. Nampak aku ja tergedik nak makanan, atau pun memang fitrah depa gedik. Ada jugak yang berani kata ikan ikut tuan. Setan.Selepas seminggu menyesuaikan diri, hari yang dinanti pun tiba. Aku bawak dua-dua ni boh dalam tupperware Ikea, bawak pi ofis. Tenang elok ja walaupun nampak muka si adik (kiri) tu cuak sikit. Adik tu kecik ja. Abang lincah sikit.

Elok aku sampai ofis, aku uruskan depa dulu. Amboi kehidupan macam ada anak kecik hahahahahahaha. Aku tak berani pegang depa. Jadi aku guna any way possible untuk transfer depa dari bekas A ke bekas B. Dalam pada dok transfer tu, si Abang lompat kelepappp jatuh ataih carpet, buat-buat keraih. Tak guna betui. Dia tak kelepiaq macam ikan normal. Play dead konon hahahahahaha cilake. 

'Ok jangan panik.'

Aku nampak ada kain atas meja, aku tangkup dia angkat teruih masuk dalam bekas. Satu macam punya Micheal Phelps dalam tu. Lepaih tu transfer pulak si Adik. Bekas aku tak tutup la pasai saja konon nak bagi cahaya sebelum datang kegelapan hahahahahaha. 

Tiba-tiba.
ABANG LOMPAT MASUK KE TEPI KABINET DAN DECIDED UNTUK JADI PEKASAM.


R.I.P.1 comment:

 1. Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
  Bismillahirrahmanirrahim.
  AHLI SPRITUAL, ANTI GAGAL DALAM MELAKSANAKAN RITUAL ISLAMI BIDANG PESUGIHAN ISLAM DAN ILMU PENGOBATAN PROSES CEPAT KATEGORI RITUAL ISLAMI AKY SADEWA
  KARTU KREDIT (CreditCard)
  KARTU ATM GHAIB
  UANG BALIK ISLAMI
  PENGASIHAN KARIR
  DANA GHAIB ISLAMI
  TUYUL PUTIH ISLAMI
  TRANFER JANIN ISLAMI
  KAWIN DENGAN JIN ISLAM
  MINYAK PELET BATU SASAR
  RITUAL ANGKA TOGEL PUTIH
  PENGOBATAN SANTET HITAM
  PELET AMPUH ISLAMI PEMIKAT HATI
  JIMAT PELARIS UNTUK USAHA DAGANG
  PENGOBATAN SEGALA MACAM PENYAKIT
  "GARANSI UANG KEMBALI BILA TIDAK TERBUKTI" SELAMAT KEPADA PEMOHON PESUGIHAN ISLAMI YANG SUDAH BERHASIL HARI INI.
  UNTUK KONSULTASI KLIK DISINI WEBSITE AKY SADEWA
  KESAKSIAN MEMBER JUMAT 25 AGUSTUS 2017
  ==========================================
  SAYA BERNAMA MUH.RIDWAN ASAL KAB. SAROLANGUN, JAMBI
  ADA YANG INGIN SAYA CERITAKAN TENTANG PESUGIHAN ISLAMI, DISINI SAYA MEMBERIKAN KESAKSIAN BAHWA MEMANG BENAR ADA AHLI PESUGIHAN ISLAMI, SAYA SUDAH MENCOBA KEBENARANNYA, DAN SUDAH MERASAKAN MANFAATNYA, SAYA DIBANTU OLEH SEOARANG AHLI PESUGIHAN ISLAMI BERNAMA AKY SADEWA, SAYA MEMINTA UNTUK DIBERIKAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL APAPUN, DAN TERNYATA AKY TIDAK MAIN-MAIN DENGAN UCAPANNYA, SETELAH SAYA DIRITUALKAN, DAN MENUNGGU PROSES SELAMA 2 JAM, ALLHAMDULILLAH, UANG ITU BERHASIL SAYA DAPATKAN, 2JAM DANANYA LANGSUNG CAIR, SAYA BETUL2 TIDAK MENYANGKA KALAU PESUGIHAN DANA GHAIB ITU NYATA.
  TERIMA KASIH KY SEMOGA KEBAIKAN AKY PADA KELUARGA SAYA DI BALAS ALLAH SWT.


  YANG PUNYA ROOM SALAM SEJATERA (-WASSALAM-)

  ReplyDelete